Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Kokoomuksen Suominen tyrmää SDP:n esityksen vuoden aikalisästä

Julkaistu 10 vuotta sitten · 22.9.2014 · Suvi Uusitalo

Turun kokoomuksen Joonas Suominen kummeksuu SDP:n ajatuksia kilpailun rajoittamisesta.

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Jarmo Rosenlöfin mukaan SDP olisi halukas tuomaan marraskuun budjettineuvotteluun esityksen, jonka mukaan kaupungin palvelujen avaamista koskevat päätökset lykättäisiin vuodella eteenpäin.

Turun kokoomuksen puheenjohtaja Joonas Suominen ihmettelee puheita vuoden aikalisästä.

– Palveluiden avaamista markkinoille on valmisteltu pitkään ja järjestelmällisesti. Se on ollut pitkään tiedossa. Yhtiöillä on ollut riittävästi aikaa sopeuttaa toimintansa avoimeen kilpailuun. Alueelliset yrittäjät ovat myös pystyneet varautumaan tulevaan kilpailutukseen, Suominen sanoo.

Kilpailulle ollaan avaamassa rakentaminen ja kunnossapito, siivous, infran ylläpito ja investoinnit sekä kiinteistönhuolto ja ruokahuolto. Turun kaupunki omistaa kolme tuotantoyhtiötä: Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy Arkean, Turun Seudun Kuntatekniikka Oy Kuntecin sekä Turun Seudun Rakennustekniikka Oy:n.

Suominen muistuttaa, että kilpailun myötä tavoitellaan ennen kaikkea kustannussäästöjä.

– Tulevaisuudessa palveluiden ostot menevät kilpailutuksen kautta, jolloin hinta määräytyy markkinaehtoisesti. Kustannussäästöt ovat varsin tervetulleita kaupungin haastavaan taloustilanteeseen. Kaupungilla ei yksinkertaisesti ole tällä hetkellä varaa jättää yhtään säästömahdollisuutta käyttämättä, Suominen katsoo.

Hän korostaa myös, että monituottajamallin käyttöä tulisi lisätä eikä luoda esteitä markkinaehtoiselle kilpailulle.

Suominen muistuttaa, että kaupungin omat tuotantoyhtiöt ovat luonnollisesti mukana kilpailutuksissa. Hän alleviivaa, että kaupungin tulee olla luotettava kumppani. Kaupunki muun muassa järjesti keväällä alueen yrittäjille tiedotustilaisuuden, jossa uutta tilannetta käytiin läpi. Suomisen mukaan kaupungin toiminnan tulee olla johdonmukaista ja päätetyistä asioista tulee pitää kiinni.