Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Liity Kokoomukseen

Tule mukaan!

Mitä Sinä odotat Turulta, Varsinais-Suomelta tai Suomelta? Että se kehittyy ja kasvaa, sekä tarjoaa virkeän ja vehreän asuinympäristön asukkailleen?

Entä poliitikoilta? Että he kantavat vastuuta kaikista meistä, eivätkä unohda kotiseutuaan?

Jos ajattelet näin, ajattelet samoin kuin Kokoomus. Kokoomus on joukko erilaisia ihmisiä, jotka haluavat kantaa vastuuta koko Suomesta. Siksi sen kannattajatkin ovat läpileikkaus koko kansasta.

Jos kannatat Kokoomusta, tule mukaan. Tarjoamme vaikutusmahdollisuuksia monella eri tasolla, samoin ajattelevia ystäviä ja monipuolista toimintaa eri puolilla Suomea.

Jos haluat ottaa kantaa yhteiskunnan kehitykseen, tule mukaan!
Haluatko vaikuttaa kotikaupunkisi yhteisiin asioihin? Voimme päätöksillämme ohjata yhdessä Turkua ja Suomea suuntaan, joka antaa ihmisille uskoa tulevaisuuteen. Me kokoomuslaiset haluamme uudistaa Turkua ja Suomea.

Sinulla on varmasti ajatuksia siitä, millainen on parempi Turku ja Suomi. Tule mukaan ja kerro se meille. Tehdään yhdessä parempi kaupunki! Tutustu Kokoomuksen paikallisyhdistyksiin ja liity jäseneksi täällä (linkki)! Voit olla myös yhteydessä piiritoimistolle (linkki).

Kokoomuksessa voit toimia puolueen omissa yhdistyksissä sekä naisten liitossa, nuorten liitossa ja opiskelijaliitossa.

Minustako jäsen?

Kokoomuksen jäseneksi voi littyä viisitoista (15) vuotta täyttänyt henkilö, joka voi kuulua varsinaisena jäsenenä vain yhteen Kokoomuksen paikallisyhdistykseen tai suorajäsenenä Varsinais-Suomen Kokoomukseen. Tätä kautta kokoomuslaiset kuuluvat Kansallinen Kokoomus rp:een.

Jäsenenä Sinulla on oikeuksia ja velvollisuuksia:

  • oikeus päättää yhdistyksen kokouksessa
  • äänestää jäsenäänestyksessä
  • tehdä aloitteita, kannanottoja, lausuntoja
  • luonnollisesti oikeus osallistua Varsinais-Suomen Kokoomuksen ja yhdistysten toimintaan

Lista velvollisuuksista on lyhyempi:

  • jäsenellä on velvollisuus maksaa jäsenmaksunsa

Jäsenmaksu sisältää Nykypäivä-lehden tilauksen ja Kokoomuksen jäsensivujen käyttöoikeudet.

Jäsenyys yhdistyksen kautta

Monipuolisin tapa liittyä Kokoomuksen jäseneksi, on liittyä puolueeseen jonkin paikallisyhdistyksen kautta. Turun seudulla voit valita yhdistyksen yhteensä noin 50 (mukaan luettuna naisten ja opiskelijoiden sekä nuorten yhdistykset) yhdistyksen joukosta. Oman yhdistyksesi löydät vaikkapa kaupunginosan tai aiheen perusteella.

Kokoomuksen paikallisyhdistykseen liittyvä uusi jäsen ilmoittaa liittymisensä perusteluiksi yleisimmin kolme eri syytä. Jäsen haluaa

  • saada ja käyttää yhteiskunnallisen vaikuttamisen mahdollisuuksia,
  • oppia lisää yhteiskunnallista asioista, sekä
  • yhteistoimintaa ja hauskoja hetkiä samansuuntaisen arvomaailman omaavien ihmisten kanssa

Näiden syiden takia sinunkin kannattaa liittyä kokoomukseen, ja näihin haasteisiin vastaavat myös Turun kokoomusyhdistykset. Lisää tietoa yhdistyksistä saat ottamalla yhteyttä piiritoimistoon tai suoraan haluamaasi yhdistykseen.

Suorajäsenyys

Varsinais-Suomen Kokoomuksen suorajäsenyys luo jäsenyysmahdollisuuden niille henkilöille, jotka ovat kokoomuslaisia ja haluavat kuulua puolueeseen ja osallistua poliittiseen toimintaan kuulumatta paikallisyhdistykseen.

Suorajäseneksi haluava voi liittyä Varsinais-Suomen piirin suorajäseneksi tai Kokoomuksen Naisten Liiton tai Kokoomuksen Nuorten Liiton piirijärjestön suorajäseneksi. Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunnassa suorajäsenet ovat liiton suorajäseniä, koska Tuhatkunnalla ei ole piirijärjestöorganisaatiota.

Suorajäsenillä on oikeus osallistua puolue-, liitto- ja piirikokouksiin säännöissä määritellyn edustusoikeuden mukaisesti.

Tule mukaan vaikuttamaan! Liity Kokoomuksen jäseneksi TÄÄLLÄ.