Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Kattelus kaavapuliveivauksesta: Huonoa toimintaa demokratian kannalta

Julkaistu 10 vuotta sitten · 22.9.2014 · Suvi Uusitalo

Kokoomuksen Turun valtuustoryhmän puheenjohtaja Lauri Kattelus kummeksuu vihreiden, vasemmistoliiton ja perussuomalaisten valtuutettujen hanketta tuoda Kauppatorin asemakaava Turun kaupunginvaltuuston uuteen käsittelyyn.

– Pidän erittäin huonona toimintana demokratian kannalta sitä, että kerran tässä valtuustosalissa päätetty asemakaava tuodaan näin valtuuston käsittelyyn teidän aloitteen myötä, Kattelus sanoi valtuuston kokouksessa maanantaina.

Vihreiden, vasemmistoliiton ja perussuomalaisten valtuutetut keräsivät nimilistan Turun valtuustossa maanantaina. Puolueet vaativat Kauppatorin asemakaavan pikaista käsittelyä uudelleen. Taustalla ovat halut Toriparkkihankkeeseen kuuluvan maanalaisen pysäköinnin kaatamiseksi.

– Minusta asian tuominen uuteen käsittelyyn ei ole valtuuston arvovallan kannalta oikein, Kattelus toteaa.

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Ilkka Kanerva katsoi valtuuston kokouksessa, että vihreiden, vasemmistoliiton ja perussuomalaisten vaatimuksissa on kyse hiusten halkomisesta. Demokraattinen enemmistö on päättänyt Kauppatorin asemakaavasta, Kanerva painottaa.

– Poliittisen harkinnan on tehnyt valtuusto. Ja se on tehnyt sen monta kertaa, Kanerva sanoo.

Hänen mukaansa Turun kehittäminen on asetettava etusijalle.

– Vetoan teihin, ettei Turku taas kerran ottaisi kontolleen sellaista huomiota, että täällä ei mitään käytännössä tapahdu.