Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

”Kokoomukselle tärkeät ykkös- ja kakkosluokkalaisten lähipalvelut säilyvät”

Julkaistu 10 vuotta sitten · 16.12.2014 · Suvi Uusitalo

Turun kaupunginvaltuusto käsitteli maanantain 15.12. kokouksessaan päiväkoti- ja kouluverkkoa. Valtuusto hyväksyi sivistystoimialan palveluverkkoselvityksen pohjalta laaditun kompromissiesityksen.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Lauri Kattelus kiitti puheenvuorossaan turkulaisia vanhempia ja vanhempainyhdistyksiä aktiivisuudesta. Hän sanoi ymmärtävänsä, että kouluihin ja päiväkotiverkkoon liittyvät asiat herättävät kaupunkilaisissa tunteita.

– Tällä kertaa voidaan sanoa, että kuntalaisvaikuttaminen todella vaikutti, Kattelus totesi.

Alkuperäisessä virkamiesesityksessä lakkautusuhan alla olleet useat päiväkodit ja lähes kaikki koulut säilyvät kompromissiesityksessä.

– Kokoomukselle tärkeät ykkös- ja kakkosluokkalaisten lähipalvelut säilyvät. Se oli meille ykköstavoite, Kattelus sanoi.

Ritzinkujan ja Rehtorinpellonkadun päiväkotien säilyminen oli Katteluksen mukaan kokoomukselle myös tärkeää, sillä ne palvelevat kaupungin strategisia tavoitteita.

– Turun on oltava houkutteleva asuinpaikka opiskelijoille, Kattelus katsoo.

Hän on harmissaan siitä, että tavoitellut säästöt jäävät nyt päiväkoti- ja koulupuolella toteutumatta. Tämä tarkoittaa hänen mukaansa sitä, että säästöt on haettava jostain muualta.

– Jokainen ymmärtää, että jos nyt lyödään lukkoon kanta, että seinistä ei voida säästää, jostain muusta on valitettavasti säästettävä, hän totesi.

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Saara-Sofia Sirén muistutti, että kiivain keskustelu asian tiimoilta on käyty virkamiesesityksestä.

– Nyt on kuultu kaupunkilaisia ja käyty poliittinen prosessi, jonka jälkeen täällä tänään tehdään vasta päätöksiä, Sirén sanoi keskustelussa.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Kaija Hartiala (kok.) totesi keskustelussa, että palveluverkkoselvityksen valmistelussa on ollut puutteita.

– Turun kaupungilla on kyllä osaamista parempaankin, hän sanoo.

Hartialan mielestä kaupunginvaltuuston tulisi kokouksissaan linjata ainoastaan periaatteista eikä esimerkiksi konkreettisista lakkautusesityksistä. Kaupunkilaiset tulisi hänen mielestään ottaa paremmin mukaan asioiden valmisteluun.

– Sivistyslautakunnan tulisi tehdä operatiiviset päätökset lakkautuksista, Hartiala totesi.