Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Kattelus Turun kokoomuksen valtuustoryhmän johtoon

Julkaistu 10 vuotta sitten · 26.8.2014 · Suvi Uusitalo

Kokoomuksen Turun valtuustoryhmä valitsi maanantaina uudeksi puheenjohtajakseen Lauri Katteluksen.

Kattelus voitti vastaehdokkaanaan olleen 39-vuotiaan Niko Aaltosen äänin 10-6. Äänestyksessä annettiin yksi tyhjä ääni. Kaksi valtuutettua oli poissa.

Kattelus on 25-vuotias ensimmäisen kauden valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Hän istuu myös maakuntavaltuustossa ja -hallituksessa.

Katteluksen mukaan ryhmäpuheenjohtajalta tarvitaan kykyä viedä maaliin kaupungin kannalta tarvittavat uudistukset.

– Suurimman valtuustoryhmän vetäjän tehtävä on vaativa ja vastuullinen. Sen onnistunut hoitaminen on Turun kannalta äärimmäisen tärkeää, Kattelus sanoo.

Hänen mukaansa talouden haasteiden voittamisen kanssa yhtä tärkeää on Turun kehittäminen edelleen.

– Usko tulevaisuuteen ja rohkeat kehityshankkeet ovat välttämättömiä, jos haluamme Turun säilyvän menestyjänä kasvukeskusten välisessä kilpailussa, Kattelus toteaa.

Kattelus opiskelee oikeustieteitä Turun yliopistossa ja työskentelee vientiteollisuuden edunvalvonnan parissa Teknologiateollisuus ry:ssä.

Hän on toiminut viime vuodesta alkaen myös Kokoomuksen Turun aluejärjestön puheenjohtajana. Kattelus sanoo jättävänsä tehtävän tultuaan valituksi kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajaksi. Aluejärjestöä vetää uuden puheenjohtajan valintaan asti varapuheenjohtaja Janne Tienpää.

Vuodesta 2013 kokoomuksen Turun valtuustoryhmää johtanut Pentti Huovinen ilmoitti kesäkuussa, ettei jatka tehtävässään syksyllä. Syynä on valinta Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan dekaaniksi.

Lauri Kattelus sai Turun kokoomuksen valtuustoryhmän pj:n nuijan Pentti Huoviselta.

Lauri Kattelus sai Turun kokoomuksen valtuustoryhmän pj:n nuijan Pentti Huoviselta.

Uusitalo kokoomusryhmän sihteeriksi

Sunnuntaina Kokoomuksen Turun valtuustoryhmä valitsi uudeksi sihteerikseen VTM Suvi Uusitalon.

Turkulainen 29-vuotias Uusitalo on työskennellyt 11. elokuuta alkaen Varsinais-Suomen kokoomuksen tiedotussihteerinä. Uusitalo toimi aiemmin politiikan toimittajana kokoomuksen äänenkannattajissa Verkkouutisissa ja Nykypäivässä.