Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Kattelus: Säästötavoitteista pidettävä kiinni

Julkaistu 10 vuotta sitten · 14.9.2014 · Suvi Uusitalo

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen jäsen Lauri Kattelus on pettynyt kasvatus- ja opetuslautakunnan yllättävään päätökseen säilyttää laissa säädettyä laajemmat koulukuljetusedut, vastoin valtuuston aikaisemmin hyväksymää uudistamisohjelmaa. Uudistamisohjelmalla tavoitellaan mittavia säästöjä kaupungin menoihin.

– Olen todella pettynyt lautakunnan toimintaan. Hyvä, että asia tulee kaupunginhallituksen käsittelyyn. Lautakunnan toiminta antaa kaupunkilaisille huonon kuvan kaupungin päätöksenteosta ja samalla ylenkatsoo valtuuston asemaa kaupungin ylimpänä päätöksentekijänä, Kattelus toteaa.

Hänen mukaansa valtuuston päättämästä uudistamisohjelmasta on pidettävä kiinni jokaisella päätöksenteon tasolla.

– Turulla on huomattavat säästötarpeet ja valtuuston päättämien säästötavoitteiden kanssa ollaan tosissaan. Niistä ei yksinkertaisesti jousteta, Kattelus sanoo tiukasti.

Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi 25. elokuuta uudistamisohjelman, jonka yhteydessä päätettiin muun muassa tarkistaa koulukuljetuskriteereitä esi- ja perusopetuksessa lain edellyttämälle tasolle ensi vuoden alusta alkaen. Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti kuitenkin 27. elokuuta säilyttää osan laissa säädettyä laajemmista nykyisistä kuljetuseduista.

Kaupunginjohtaja otti lautakunnan päätöksen kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Kaupunginhallitukselle esitetäänkin, että lautakunnan päätös kumottaisiin ja koulukuljetuskriteerit tarkistettaisiin lain edellyttämälle tasolle. Uusia koulukuljetusperiaatteita sovellettaisiin vain uusiin päätöksiin. Jo tehtyjä päätöksiä ei esityksen mukaan muuteta.