Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Joonas Suominen Turun kokoomuksen johtoon

Julkaistu 10 vuotta sitten · 18.9.2014 · Suvi Uusitalo

joonassuominen

Joonas Suominen pitämässä esittelypuheenvuoroa KTA:n syyskokouksessa 17.9. (klikkaa kuva isommaksi)

Kokoomuksen Turun aluejärjestö valitsi keskiviikkona puheenjohtajakseen Joonas Suomisen. Suominen sai vaalissa 26 ääntä. Vastaehdokkaanaan olleista Janne Tienpää sai 18 ja Sini Ruohonen 5 ääntä.

Suomisen mukaan Turun kokoomus tekee jatkossakin vastuullista ja linjakasta politiikka eikä pyri keräämään irtopisteitä.

– Turun kokoomus kantaa vastuuta yhteiskunnasta, eikä ole yksittäisen ryhmittymän etujärjestö, Suominen totesi syyskokouksessa pitämässään puheessa.

Suominen korostaa, että Turun kaupungin velkaantuminen on saatava taitetuksi, jotta kuntalaisten palvelut voidaan taata myös tulevaisuudessa.

– Kasvavaa velkataakkaa ei voida kasata tulevien sukupolvien harteille, Suominen sanoo.

Hänen mukaansa suunnitellut uudistukset on pystyttävä viemään loppuun ja uusia tehtävä tarpeen niin vaatiessa.

Suomisen mukaan esimerkiksi monituottajamallin käyttöä tulee lisätä ja palvelusetelien käyttöä laajentaa.

30-vuotias Suominen on koulutukseltaan insinööri.  Hän on Turun kokoomuksen varavaltuutettu ja Turun kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan jäsen. Hän työskentelee ohjelmistokehityspäällikkönä it-alalla.

Lauri Kattelus ilmoitti luopuvansa Turun kokoomuksen puheenjohtajan nuijasta tultuaan valituksi elokuun lopulla kokoomuksen Turun valtuustoryhmän puheenjohtajaksi. Joonas Suominen aloittaa Turun kokoomuksen puheenjohtajana heti.