Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Kattelus ja Suominen kannattavat pyörätietä Humalistonkadulle

Julkaistu 9 vuotta sitten · 23.3.2015 · Suvi Uusitalo

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Lauri Kattelus sekä Turun Kokoomuksen puheenjohtaja Joonas Suominen kannattavat Humalistonkadun pyörätiekaistojen rakentamista osana Turun kaupungin keskustan kokonaisvaltaista kehittämistä.

Kaksikko muistuttaa, että Humalistonkadulle suunnitellut pyöräkaistat ovat osa laajempaa kokonaisuutta.

– Pyörätiesuunnitelma on osa vuonna 2010 hyväksyttyä liikennestrategiaa, jossa Humalistonkadun pyörätiet merkittiin hankkeena kiireellisiksi, Joonas Suominen toteaa.

Sekä Kattelus että Suominen painottavat, että keskustan kehittämistä ei Turussa enää voida lykätä.

– Pyörätiestä on olemassa valtuuston linjaus. Asiaa on jahkailtu kymmeniä vuosia. Tulee myös muistaa, että pyöräilijöidenkin taskuissa on kukkarot, Kattelus sanoo.

Humalistonkadulta pyöräilykaistan myötä poistuvia parkkipaikkoja voidaan Suomisen ja Katteluksen mukaan sijoittaa Käsityöläiskadulle ja Rauhankadulle.

– Selvitysten mukaan parkkipaikkoja poistuisi pyöräkaistan myötä Humalistonkadulta noin 20, Kattelus sanoo.

Katteluksen ja Suomisen mielestä Humalistonkadun pyörätiesuunnitelma tukee kaupunkimaisuutta ja kevyen liikenteen yhteyttä jokirannasta rautatieasemalle.

– Humalistonkadun pyörätie muodostaisi yhtenäisen pyöräilyreitin kaupungin läpi, Suominen katsoo.

Päätös pyörätiekaistojen rakentamisesta voidaan Katteluksen ja Suomisen mielestä tehdä nyt, mutta niiden rakentaminen voidaan aloittaa esimerkiksi vuonna 2017 osana Humalistonkadun laajempaa parannusta.

Kokoomuksen valtuustoryhmä keskusteli asiasta kokouksessaan maanantaina. Enemmistö ryhmästä kannatti pyörätieyhteyden rakentamista Humalistonkadulle.