Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Kansanedustajaehdokas Ilkka Kanerva bloggaa: Suomesta on tehtävä menestystarina

Julkaistu 9 vuotta sitten · 24.3.2015 · Suvi Uusitalo

Valtiovarainministeriö julkisti 19.3. tuoreimman arvionsa talouspolitiikan keskeisistä haasteista. Ministeriön mukaan julkisen talouden velkasuhteen kääntäminen laskuun edellyttäisi peräti noin kuuden miljardin euron sopeutustoimia vuoteen 2019 mennessä.

Tilanne on erittäin vaikea. 1990-luvun laman jälkeistä huimaa talouskasvua ei ole tällä kertaa näköpiirissä, joten emme voi tuudittautua odottamaan parempia aikoja ja jatkaa nykyistä velaksi elämistä. Suomen saaminen takaisin kasvu-uralle edellyttäisi paljon nykyistä parempaa tuottavuutta ja työllisyyttä. Verotuksen kiristämiseen meillä ei ole mitään varaa tai loputkin työpaikat karkaavat Suomesta.

Hyvinvointiyhteiskuntamme kaipaa rohkeaa uudistusta. Hankalina aikoina päätöksentekoon tarvitaan vahvaa johtajuutta, poliittista kokemusta, asiantuntemusta ja yhteistyökykyä. Uudistustyöhön on tartuttava ilman ennakkoluuloja ja on etsittävä linja, joka rikkoo puoluekentän luutumia ja avaa mahdollisuuksia hyvää ja täysipainoiseen elämään.

Suomi menestyy vain yrittämiseen ja osaamiseen kannustamalla. Uusien työpaikkojen synty edellyttää verotuksen ja työnantajamaksujen rohkeaa leikkaamista. Järjestelmän on kannustettava työntekoon ja mahdollistettava ahkeran ihmisen vaurastuminen työnteolla.

Yrittäjyys ja työllisyys tarvitsevat rivakampaa otetta uusien työpaikkojen aikaansaamiseksi. Uusien työntekijöiden palkkaamista tulee helpottaa pidentämällä koeaikaa puoleen vuoteen sekä poistamalla työllistämisen byrokraattisia esteitä. Yrittäjyydestä tulee luoda houkuttelevampi ja kannattavampi vaihtoehto uudistamalla pk-yritysten ja elinkeinoharjoittajien verotusta.

Varsinais-Suomen elinvoimaisuus riippuu paitsi menestyvistä yrityksistä myös toimivista liikenneyhteyksistä. Tunnin juna osana EU:n ydinverkkokäytävää on maakunnan pitkän aikavälin kehityshankkeista tärkein. Turku-Loimaa-Tampere -valtatien parantaminen, VT-8 Nousiaisista Mynämäen ja Laitilan suuntaan sekä lentoasemamme elinvoimainen kehittäminen ovat perusteltuja hankkeita.

Maakunnassamme on paljon korkealaatuista osaamista ja monipuolinen elinkeinorakenne. Niiden varaan on suuret mahdollisuudet rakentaa uusi nousu. Varsinais-Suomi on ulkomaankaupan solmukohta, jolla on Itämeren kautta erinomaiset yhteydet niin Tukholmaan kuin muihinkin Itämeren kauppasatamiin. Kansainvälinen ja vetovoimainen Varsinais-Suomi on tärkeä porras siinä kehityksestä, jolla Suomi palautetaan jälleen myös taloutensa osalta Pohjolan menestystarinaksi. Tämä kaikki vaatii koulutuksen, tutkimuksen, yritysten, elinkeinoelämän, järjestöjen ja politiikan yhteistyötä yhteisen näkemyksen pohjalta!

Ilkka Kanerva

Kirjoittaja on kansanedustaja ja Etyjin yleiskokouksen presidentti

Turun Kokoomuksen sivuilla julkaistaan ennen huhtikuun 19. päivän eduskuntavaaleja Kokoomuksen turkulaisten ehdokkaiden blogikirjoituksia. Ensimmäisenä oli vuorossa puoluesihteeri Minna Arve – lue bloggaus täältä!