Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Turun Kokoomus: Turun investoinnit suunnattava erityisesti kasvun luomiseen

Julkaistu 4 vuotta sitten · 15.4.2020 · alvar

Koronakriisi muuttaa koko maailmaa. Terveyskriisin lisäksi maailmanlaajuinen pandemia on myös muuta: se on todella merkittävä taloudellinen mullistus, jonka vaikutukset yltävät maailmalta myös Suomen jokaiseen kuntaan ja kaupunkiin.

Turun Kokoomuksen hallituksessa käytiin läpi koronakriisin aiheuttamia muutoksia kaupungin toimintoihin ja pohdittiin myös vaikutuksia kaupungin talouteen. Poikkeusolojen aikana kaupunkien pitää huolehtia ihmisten terveydestä ja turvallisuudesta. Samalla on jo ennakoitava keinoja talouskriisistä toipumiseen; suunnattava katsetta akuutista tilanteesta pidemmälle tulevaisuuteen.

Turulla on tiedossa paljon erilaisia kehittämissuunnitelmia ja investointitarpeita. Viime aikoina esillä on ollut ainakin raitiotie, sataman kehittäminen, uusi konserttitalo, historian museo, ratapihahanke, Kupittaan kansihanke ja uusi matkakeskus. Osa hankkeista on alkuvaiheissa, osa jo pidemmälle.

Turun Kokoomus perää kaupungilta tässä vaiheessa kykyä edistää niitä investointeja, joiden avulla saadaan positiivisia talousvaikutuksia. Pitää myös hahmottaa, mitkä investoinneista on kiireettömiä.

”Tukalasta taloustilanteesta ei selvitä painamalla hätäjarrua pohjaan. Työllistäviä ja yritysten elinvoimaisuutta tukevia investointeja on edistettävä. Tarvitaan selkeä investointisuunnitelma, jossa hankkeista esitetään kustannus- ja vaikutusarvioinnit sekä niiden pohjalta aikataulutussuunnitelma”, linjaa Turun Kokoomuksen puheenjohtaja Sini Ruohonen.

Turun Kokoomus painottaa myös investointien tarkoituksenmukaisuutta. Investoinneilla on siis oltava selkeä tarve, jonka vuoksi niitä on edistettävä. Hyvänä esimerkkinä on uusi konserttitalo, sillä vanha on tullut nyt tiensä päähän.

”Oikeilla päätöksillä voimme helpottaa uutta nousua koronan aiheuttaman pohjakosketuksen jälkeen. Tulee keskittyä kasvun edesauttamiseen ja suurimpiin korjaustarpeisiin. Kyllä me tästä nousemme, kun tunnistamme ja tunnustamme tosiasiat”, toteaa Sini Ruohonen.