Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Kokoomuksen Aaltonen: Turkuun perhematkailukohde!

Julkaistu 7 vuotta sitten · 30.1.2017 · Janina Myllynen

30.1.2017

Kokoomuksen valtuustoryhmän varapuheenjohtaja, kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Niko Aaltonen jätti tänään maanantaina Turun kaupunginvaltuustolle aloitteen perhematkailukohteen perustamiseksi Turkuun.

Aaltonen toteaa aloitteessaan, että Turulla on monia matkailuun liittyviä vahvuuksia: jokiranta, upea saaristo, lukuisa määrä museoita ja monia Suomen historian keskeisiä tapahtumapaikkoja, rakennuksia ja rakennuskokonaisuuksia, kuten vanhan Suurtorin – Tuomiokirkon alue, ja vaikkapa Turun Linna. Hienon mahdollisuuden matkailullisen vetovoiman lisäämiseen tuo myös Kakolanmäen alue monine hienoine suunnitelmineen.

Aaltosen mukaan oleellinen puuttuva palanen Turun matkailulliseen vetovoimaan on kuitenkin lapsille suunnattu perhematkailu-kohde.

”Turku tarvitsee Linnanmäen tai Särkänniemen kaltaisen kohteen, joka vetää Turkuun matkailijoita laajalti.”

Aaltonen toteaa, että kohde lisäisi Turun vetovoimaa, ja toisi merkittävän piristysruiskeen myös kaupunkimme hotelli- ja ravintola-alan yrityksille.

Turun pitääkin Aaltosen mukaan olla asiassa aloitteellinen, ja etsiä kumppaneita toteuttamaan Turkuun uusi perhematkailu-kohde. Selvittelyn voisi hänen mukaansa aloittaa esimerkiksi Artukaisten suunnalta.

Lisätietoja:
Niko Aaltonen
Kaupunginvaltuutettu, Turun kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja