Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Saara-Sofia Sirén: Moikoisten päiväkodille johtavan suojatien turvallisuutta parannettava

Julkaistu 7 vuotta sitten · 31.1.2017 · Janina Myllynen

31.1.2017
Kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja Saara-Sofia Sirén jätti eilen maanantaina aloitteen Turun kaupunginvaltuustolle Moikoisten päiväkodin suojatien turvallisuuden parantamisesta hidastein.
Aloite kokonaisuudessaan luettavissa alta:

Valtuustoaloite 30.1.2017
Moikoisten päiväkodin pihalle johtava suojatie ylittää Honkaistentien, jonka nopeusrajoitus on 40 km/h. Suojatie sijaitsee sellaisessa kohdassa tietä, että näkyvyys on autoilijalle huono. Päiväkodin suunnalta tulevan jalankulkijan huomaa vasta hänen astuessaan tielle.

Monet tietä käyttävät eivät selvästikään välitä nopeusrajoituksesta, sillä alueella ajetaan toistuvasti ylinopeutta. Suojatien kohta tarvitsisi ehdottomasti korokkeen tai huomiovalot, jotta alueella liikkuvat lapset ja aikuiset saisivat ylittää suojatien turvallisesti. Erityisesti pimeällä suojatie on täysin huomaamaton autoilijoille ja kovat tilannenopeudet tekevät siitä suorastaan vaarallisen ylityspaikan. Päiväkodin pihalta suojatielle on alamäki, joten ilman aikuista kulkevat ja suojatiehen turvallisena ylityspaikkana luottavat lapset saattavat hekin tulla tilanteeseen yllättäen.

Alueella liikkuu paljon lapsia ja päiväkodin pihalla käydään leikkimässä myös iltaisin. Olisi tärkeää, että suojatien näkyvyyttä Honkaistentiellä parannettaisiin ja ajoneuvojen nopeutta hillittäisiin hidasteilla.

Lisätietoja:
Saara-Sofia Sirén
Kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja