Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Niko Aaltonen: Turusta johtava tapahtuma- ja matkailukaupunki

Julkaistu 7 kuukautta sitten · 12.12.2023 · jonna

Julkaistu Aamusetissa 11.12.2023

Aamuset-lehti (22.11.) kirjoitti Turun Vanhankaupungin kehittämistyön etenemisestä. Alue on todella kiinnostava ja tärkeä myös matkailun ja tapahtumien näkökulmasta.

Erityisesti meidän pitää isossa kuvassa kiinnittää huomiota tapahtumatarjonnan ympärivuotisuuteen! Kesäkausi meillä on jo varsin hyvässä iskussa. Ensi kesän lukuisten vakiintuneiden tapahtumien lisäksi saamme nauttia muun muassa Tall Ships races -purjelaivatapahtumasta.

Turun Vanhankaupungin alueella on viime vuosina tapahtunut paljon positiivista kehitystä. Taiteiden talo on tuonut alueelle paljon kiinnostavia uusia elementtejä taidenäyttelyistä moniin eri tapahtumiin. Laajalti tunnettuja ovat myös alueen jo vakiintuneet lukuisat tapahtumat kuten keskiaikamarkkinat, joulumarkkinat ja vaikka Tuomiokirkkoterassi.

Turun ratapiha-alueelle on tulossa upea tapahtumakeskittymä, johon on luvassa monia kiinnostavia toimintoja: Kärkinä uusi monitoimiareena ja kansainvälisen luokan digitaalinen elämyskeskus.

Kokonaisuus mahdollistaa monipuolisen ympärivuotisen tapahtumatarjonnan. Vetovoimaa lisää jo alueella oleva Logomo. Tällä kokonaisuudella on valtava ympärivuotinen potentiaali.

Turun satama-alueella sijaitseva Linnanniemi vahvistaa osaltaan Turun matkailullista vetovoimaa. Alueella jo sijaitsevien Turun linnan ja Merikeskus Forum Marinumin lisäksi alueelle rakentuu tulevaisuudessa Suomen historian ja tulevaisuuden museo.

Kokonaisuus tulee varmasti houkuttelemaan lisää kansainvälisiä risteilyaluksia vierailulle Turkuun. Sataman uuden yhteisterminaalin myötä, keskustelut uusista laivayhteyksistä vaikkapa Puolaan, Saksaan tai Viroon tulevat selkeämmin omiin käsiimme.

Turulla on valtava potentiaali matkailun ja tapahtumien kehittämisessä. Alan mahdollisuudet nousta yhä merkittävämmäksi tulolähteeksi ja työllistäjäksi ovat paljolti omista toimistamme kiinni!

Niko Aaltonen (kok.), kaupunginhallituksen jäsen