Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Kokoomuksen Ruohonen ja Aaltonen: Kakolan näköalapaikalle mahdollisuus

Julkaistu 8 vuotta sitten · 13.1.2017 · Janina Myllynen

12.1.2016
TS kirjoitti Kakolan tornihankkeesta 8.1.2017. On hienoa, että kaupunkisuunnittelu herättää vilkasta keskustelua myös lehdistössä.Turun kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakuntaan tuodaan kolme vaihtoehtoista luonnosta tulevan asemakaavan pohjaksi. Näistä vaihtoehdoista käydään keskustelu ja tehdään päätökset. Suunnittelussa ja päätöksenteossa on huomioitava tarkkaan alueen luonne ja historiallisesti arvokas rakennuskanta.

Meillä on nyt Turussa hieno mahdollisuus saada Kakolanmäelle sellainen kiinnostava kokonaisuus, jossa viihtyvät niin turkulaiset kuin turistitkin. Alueelle on suunnitteilla asumisen lisäksi monenlaista toimintaa: ravintolaa, kylpylää ja museota.

Kaupungin keskusta laajenee alati jokirantaa myötäillen. Näköalapaikan olisi luontevaa sijaita Turussa siellä, missä ihmiset muutoinkin viihtyvät ja liikkuvat. Kakolan rinteeseen rakennetaan tänä vuonna uusi maisemahissi, funikulaari, joten ainutlaatuinen miljöö tulee olemaan myös kiinnostavalla tavalla saavutettavissa.

TS:n kirjoituksessa kannatetaan korkeaa rakentamista mm. Skanssiin, Kupittaalle ja Itäharjulle. Näihin mielipiteisiin on helppo yhtyä, sillä korkea rakentaminen on hyvä keino vapauttaa maa-alaa esimerkiksi virkistys- ja puistokäyttöön.

Kakolanmäelle on tuskin kenenkään mielestä tarvetta tehdä korkean rakentamisen rypästä. Kakolan maisemarakennuksen perusteet liittyvätkin kaupunkimme kiinnostavuuden ja palvelutarjonnan lisäämiseen. Mallia voidaan ottaa pääkirjastosta, jossa onnistuttiin yhdistämään hienosti historiallinen ja moderni arkkitehtuuri.

Kakolanmäelle sopii tyylikäs rakennus, josta turkulaiset ja tänne tulevat turistit voivat nähdä upean kaupunkimme ja säihkyvän saariston. Nyt mäkeä hallitsee vähän katsantosuunnasta riippuen Kakolan puhdistamon tai Turku-Energian piiput.

Annetaan ideoiden lentää ja kannustetaan eri tahoja kehittämään upeaa Turkuamme. Käydään hankkeista rakentavaa keskustelua ja viedään parhaimmat ideat maaliin.

Niko Aaltonen
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja

Sini Ruohonen
Turun Kokoomuksen puheenjohtaja