Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Turun Kokoomus: Ratapihan kaupunkikehitys tukee Turun kasvua ja elinvoimaa

Julkaistu 2 vuotta sitten · 24.5.2022 · mariaylijama

Turun kaupunginhallitus päätti maanantaina esittää kaupunginvaltuustolle Turun kaupungin, VR-Yhtymän ja Turun Ratapihan Kehitys Oy:n välisen Turun ratapiha-aluetta koskevaa kumppanuussopimuksen jatkamista 30.6.2023 saakka.

Pitkään valmisteltu hanke mahdollistaa monipuolisen tapahtumakeskittymän, elämyksellisyyttä tukevia palveluita sekä asuin- ja toimistorakentamista – kokonaan uuden elämän Ratapihan alueelle.

Ratapihalle ollaan kaavoittamassa lähes 200 000 kerrosalaneliön verran rakennusoikeutta. Areenan, elämyskeskuksen ja hotellitilojen lisäksi alueelle on rakentumassa asuinkerrostaloja

– Kumppanuussopimuksen jatko on hyvä asia. Turun ratapiha-alue on yksi kaupungin kasvualueista ja sen keskustan läheinen sijainti tukee vahvasti keskustan elinvoimaa. Turku tarvitsee kokonaisvaltaista kaupunkikehittämistä, jolla pysymme tulevaisuudessakin vahvalla kasvu-uralla. Siksi on tärkeää, että Ratapihan hanke etenee, toteaa Turun Kokoomuksen puheenjohtaja Sini Häkkinen.

Ratapihan keskeisin uudisrakennus olisi areena. Turun kaupunginvaltuusto teki periaatepäätöksen osallistumisesta areenan hankeyhtiöön 15.6.2020. Turun Kokoomuksen varapuheenjohtajan Niko Aaltosen mielestä hankkeella on merkittäviä elvyttäviä vaikutuksia.

– Kaupungin 30 miljoonan euron sijoitus Areena-yhtiöön laittaa liikkeelle varovaisesti arvioiden yli 600 miljoonan euron yksityisen sijoituksen. Hankkeen työllistävät ja verotulovaikutukset ovat huomattavat. Hankkeen on arvioitu työllistävän rakennusaikana jopa 3 100 henkilötyövuotta ja luovan pysyvästi 1 500 työpaikkaa, toteaa Aaltonen.

Kokoomusedustajien mukaan kaupunkikehitysvaikutuksiltaan mittavan kaavakokonaisuuden ja siihen kytkeytyvän hankkeen toteutumisesta hyötyy jokainen turkulainen ja siksi hankkeen eteneminen on tärkeää.

– Erityisesti pitkän pandemia-ajan johdosta Turun on edistettävä voimakkaasti sellaista kaupunkikehitystä, joka luo kasvua ja synnyttää työpaikkoja sekä lisää elämyksellisyyttä ja vahvistaa yhteisöllisyyttä, Turun Kokoomuksen johtokaksikko toteaa.