Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Sini Ruohonen Kokoomuksen ajatuspajan toiminnanjohtajaksi

Julkaistu 7 vuotta sitten · 3.2.2017 · Janina Myllynen

3.2.2017
Kokoomusyhteisöön kuuluvan Suomen Toivo -ajatuspajan uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Turun Kokoomuksen puheenjohtaja, 32-vuotias valtiotieteiden maisteri Sini Ruohonen. Hän on työskennellyt tutkijana Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksessa vuodesta 2013. Ruohonen aloittaa tehtävässään 1.3.2017.

Ajatuspajan hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Juhana Vartiaisen mukaan hallitus vakuuttui Ruohosen valmiuksista kehittää ajatuspajan toimintaa, osallistua julkiseen keskusteluun ja tuottaa uusia tutkimustietoon pohjautuvia avauksia. Vartiainen korostaa, että ajatuspajan tulee toimia kokoomuksen ja koko Suomen kriittisenä sparraajana.

”Ruohonen on aikaansaava ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostunut tutkija. Hänestä paistaa aito innostus ja motivaatio johtaa ajatuspajan toimintaa”, Vartiainen kuvailee.
Väitöstyössään Ruohonen tutkii poliittista viestintää. Hän on julkaissut tutkijakollegoidensa kanssa teoksen ”Kamppailu vallasta – Eduskuntavaalikampanjat 1945-2015″.

”Visiossani ajatuspaja löytää uusia ajatuksia, tekee kiinnostavia avauksia ja rohkaisee muutokseen. Tutkittu tieto on kaiken vastuullisen vaikuttamisen perusta”, Ruohonen kertoo.
Ruohonen toimii myös Turun Kokoomuksen puheenjohtajana.

”Koska olen itse sisällä politiikan tekemisessä, hahmotan vaikuttamisen paikat ja kriittiset pisteet. Keskustelua vaikuttajaryhmien välillä on lisättävä, ja siihen työhön ajatuspaja tarjoaa hyvän alustan”, Ruohonen toteaa.

Suomen Toivo -ajatuspajan taustalla on vuonna 1935 perustettu Kansallinen Kulttuurisäätiö. Säätiön hallituksessa uutena jäsenenä aloitti Tampereen yliopiston rehtori Liisa Laakso.