Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Osallistuva budjetointi etenee Turussa

Julkaistu 5 vuotta sitten · 23.8.2019 · villelaakso

Turku ottaa osallistuvan budjetoinnin käyttöön vuodesta 2020 alkaen. Mallia pilotoidaan alkuun kaupunkiympäristötoimialalla ja varat kohdennetaan julkisen ympäristön parantamiseen.

Osallistuvassa budjetoinnissa kaupunki varaa vuosittain tietyn summan kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Turkulaiset voivat jättää kohteista ehdotuksia ja hankkeet valitaan äänestyksessä.

Uutinen on otettu ilolla vastaan Turun Kokoomuksessa, joka teki syksyllä 2018 aloitteen osallistuvan budjetoinnin käyttöönotosta Turussa. Kokoomuksen luottamushenkilöt ovat sittemmin edistäneet hanketta aktiivisesti.

– Osallistuva budjetointi on keino hyödyntää turkulaisten paikallistuntemusta ja avata kaupunkilaisille mahdollisuus ideoida ja edistää heille tärkeitä hankkeita, toteaa Kokoomuksen Turun aluejärjestön puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Sini Ruohonen.

Vuoden 2020 kokemusten perusteella valmistellaan esitys laajemmasta osallistuvan budjetoinnin mallista. Tulevaisuudessa osallistuva budjetointi on tarkoitus laajentaa koskemaan kaupunkiympäristötoimialan lisäksi kaupungin muitakin toimintoja.

– Tavoitteena on, että Turun mallissa kaupunkilaiset innostuvat omien asuinalueidensa kehittämisestä ja tuovat esiin uusia ideoita hyvinvoinnin parantamiseksi. On myös tärkeää, että äänestys on mahdollista mahdollisimman monelle kaupungin asukkaalle, Ruohonen summaa.

Kannustamme kaikkia kaupunkilaisia tekemään innolla ehdotuksia Turun kehittämiseksi. Näin saamme parhaat ehdotukset toteutumaan, kuin myös paljon eväitä mallin laajentamiseksi, Ruohonen summaa.

Turun kaupunginhallitus kuuli osallistuvasta budjetoinnista esittelyn iltakouluasiana maanantain 12.8.2019 kokouksen yhteydessä.