Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Kokoomuksen Kattelus ja Aaltonen: Kaavoituksen järjestelmät ja data avoimeksi kaikille

Julkaistu 8 vuotta sitten · 14.3.2016 · Janina Myllynen

14.3.201612804029_10208634938531347_1727552243_n
Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Lauri Kattelus ja kaupunkisuunnittelu ja -ympäristölautakunnan puheenjohtaja Niko Aaltonen jättävät maanantain valtuuston kokouksessa valtuustoaloitteen Turun kaupunkisuunnittelun järjestelmien ja niihin liittyvän datan avaamiseksi avoimeksi kaikille.

-Kaavoituksessa harmitellaan usein resurssien vähyyttä. Kaupunkikehityksen kannalta hyvin myönteisetkin kehitysideat ja hankkeet joutuvat pitkiin odotusjonoihin ja usein jopa hukkaavat etsikkoaikansa kun kaavojen toteutukseen ei löydy kaupungin omia resursseja, Aaltonen kuvaa nykytilaa.

Aloitteessa ehdotetaan luotavaksi ketterä ja yksinkertainen malli avoimien järjestelmien hyödyntämiseen. Kaupungille itselleen jäisi kuitenkin tärkeä ohjaus- ja päätöksentekorooli.

-Avoimuus kuuluu tähän päivään. Kaupunkisuunnittelun ja kaavojen laatimisen ei tarvitse olla enää pienen virkakunnan salatiedettä. Ohjelmistojen ja datan avaaminen keventää myös ylikuormitetun virkakoneiston työtaakkaa, Kattelus summaa aloitteen tavoitteita.