Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Kokoomuksen Aaltonen ja Kattelus: Kauppatori ympäristöineen Turun ylpeydenaiheeksi

Julkaistu 8 vuotta sitten · 7.3.2016 · Janina Myllynen

7.3.2016
Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Lauri Kattelus ja kaupunkisuunnittelu ja -ympäristölautakunnan puheenjohtaja Niko Aaltonen kiittelevät 1.3.2016 julkaistua esitystä Turun keskustan katutilojen ja kauppatorin uudistamisesta. Kaksikko julkaisi viime lokakuussa oman 25 konkreettisen idean listansa Turun keksikaupungin elävöittämiseksi.

– Nyt julkaistussa suunnitelmassa on paljon samoja elementtejä, joita ehdotimme Nikon kanssa jo lokakuussa pitkässä idealistassamme. Hienoa, että keskustan kehittäminen etenee, Kattelus iloitsee.

Kokoomuskaksikon mielestä suunnitelma on laadittu riittävänä kokonaisuutena, jossa huomioidaan eri käyttäjä- ja liikkujaryhmien tarpeet. Tori on helposti saavutettavissa niin pyörällä, bussilla, kävellen kuin autollakin. Sisällöllisesti toimivan torin pitää mahdollistaa viihtyminen alueella eri vuorokauden- ja vuodenaikoina. Tähän tarpeeseen vastaavat mm. suunnitelmassa olevat ideat esiintymislavasta ja luistinradasta, paremmasta valaistuksesta sekä uusista tyylikkäämmistä pintarakennuksista.

– Määrätietoinen kehittämistyö tuottaa tulosta, esimerkkinä tästä on Turun Aurajokiranta, jonka Turun Sanomien lukijat ovat valinneet Turun ihanimmaksi 2000-luvun kohteeksi. Jokirannassakin on tehty valtavasti hyviä uudistuksia, mm. Teatterisilta, Kirjastosilta, Vähätorin uudistus, Kirjastokortteli, alajuoksun rakentaminen, rantareitit ja monia muita. Nyt sama työ pitää tehdä kauppatorin ympäristölle, Aaltonen viitoittaa Torin alueen uudistamisen tahtotilaa.

Turun ruutukaava alueen väkiluku on ollut huipussaan vuonna 1965, jolloin se oli lähes 68 000. Tänä päivänä ruutukaava-alueen asukasluku jää alle 45 000:n. Työpaikkoja keskusta-alueella oli enimmillään 1970-luvulla yli 41 000 kun tänä päivänä määrä jää alle 39 000. Samalla viime vuosikymmenten aikana ihmisten ostoskäyttäytymiseen ovat vaikuttaneet sekä isot keskustan ulkopuoliset ostoskeskusalueet sekä nettikaupan kasvu.

– Nyt on aika tunnustaa tosiasiat, lopettaa jahkailu ja tehdä tarvittavat päätökset Turun keskustan päivittämiseksi nykyaikaan, Aaltonen tiivistää lopuksi.

Lisätietoja:
Lauri Kattelus
p. 040 743 3619

Niko Aaltonen
p. 040 512 2836