Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Joonas Suominen perussuomalaisille: Konkreettisia ratkaisuehdotuksia, ei populismia

Julkaistu 9 vuotta sitten · 25.9.2015 · Suvi Uusitalo

Perussuomalaisten valtuustoryhmän linjaus vastustaa turvapaikanhakijoiden hätämajoituksen lisäämistä Turussa herättää kummastusta Turun Kokoomuksessa.

Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmä tiedotti perjantaina 25. syyskuuta vastustavansa suunnitelmaa hätämajoittaa turvapaikanhakijoita Runosmäen kouluun. Perussuomalaiset myös arvostelee Turun SDP:tä ja Kokoomusta siitä, että päätökseen ei ole kysytty Turun kaupunginvaltuuston kantaa.

– Päätökset hätämajoitustilojen laajennuksista Turussa on tehty kaupunginhallituksessa, koska ne on pitänyt saada tehtyä nopeasti, Turun Kokoomuksen puheenjohtaja Joonas Suominen sanoo.

Hän muistuttaa, että tarve lisämajoitustilalle on suuri ja tilanteen kehitys on edelleen nopeaa. Ensi viikon aikana hätämajoituskäyttöön otettavat Runosmäen koulun tilat vetävät 240 turvapaikanhakijaa. Toiminnasta koulussa vastaa Suomen Punainen Risti, jonka kanssa kaupunki tekee yhteistyötä lisätilojen kartoittamiseksi.

Perussuomalainen valtuustoryhmä vastustaa hätämajoitusta Runosmäessä muun muassa siksi, että ”on mahdollista että siitä muodostuu pysyvä vastaanottokeskuksen laajennus”.

– Toivoisin perussuomalaisilta konkreettisia ehdotuksia pakolaistilanteen ratkaisemiseksi populismin sijaan. Mielestäni ei pitäisi tehdä politiikkaa asioilla, jotka vain täytyy hoitaa, Suominen sanoo.

– Toisin kuin perussuomalaisten valtuustoryhmä vihjaa, kaupungille kyse on vastuun kantamisesta, ei tietenkään bisneksestä, hän toteaa.