Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Turun Kokoomuksen Janika Takatalo ehdolle eurovaaleihin

Julkaistu 6 vuotta sitten · 16.9.2018 · villelaakso

Kokoomus nimesi su 17.9. ensimmäiset ehdokkaat eurovaaleihin.

Nimettyjen joukossa on Varsinais-Suomesta Janika Takatalo, 26. Takatalo toimii Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtajana ja valmistuu vielä vuoden 2018 puolella valtiotieteiden maisteriksi. Takatalo toimii Turun kaupunginvaltuutettuna ja Varsinais-Suomen maakuntavaltuutettuna.

Takatalo lähtee vaaleihin teemanaan osaava, kestävä ja edistyksellinen Eurooppa.

– Vain korkean osaamisen kautta voimme pärjätä globaalissa kilpailussa, ratkaista maapallon kantokykyä uhkaavia ongelmia ja kääntää talouden ja teknologian murroksen voitoksi. Eurolla EU-tasolla saadaan enemmän aikaan kuin eurolla kansallisella tasolla, siksi Euroopan maiden kannattaa yhdessä nostaa osaamistasoa ja panostaa tutkimukseen, Takatalo toteaa.

Takatalo haluaisi myös edesauttaa merkittäviä hankkeita Varsinais-Suomessa.

– EU voi tuntua monelle vieraalta, mutta Varsinais-Suomi on hyötynyt esimerkiksi rakennerahastoista paljon. EAKR ja ESR -tuilla on tuettu monia hankkeita kuten Turun Kirjastosiltaa, kiertotalouden hankkeita, Turun Vähätorin ympäristön kunnostusta ja Salon Nokialta irtisanottujen henkilöiden työllistymistä ja heidän yrittäjäpolkuaan, Takatalo sanoo.

Koko Varsinais-Suomen kannalta tärkeä Tunnin juna on hyvä esimerkki seuraavasta suuresta hankkeesta, jossa katseet kohdistuvat Euroopan unioniin.

– Tunnin juna on osa EU:n ydinverkkokäytävää ja tätä kautta myös merkittävä osa hankkeen rahoituksesta tulee EU:lta. Olisi todella merkittävää saada Tunnin juna -hanke seuraavaksi EU-komission investointiohjelman hankelistalle, intoilee Takatalo.

Lisätietoja:

Janika Takatalo
+358 44 982 0465
janika.takatalo@kokoomusopiskelijat.fi
vaalit.janikatakatalo.fi/eurovaalit