Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Turkuun kansainvälisen tason tiedepuisto

Julkaistu 7 vuotta sitten · 4.12.2017 · villelaakso

4.12.2017
Turun Tiedepuiston kärkihanke esiteltiin tänään kaupunginhallitukselle. Kupittaan ja Itäharjun alueelle laadittu ”masterplan” on visio vuoteen 2050. Hanke tarkoittaa 10 000 uutta työpaikkaa, 20 000 uutta asuntoa ja miljoona neliötä rakentamista ja usean miljardin euron investointimahdollisuuksia.

Kaupunginhallituksen jäsenet Niko Aaltonen ja Sini Ruohonen (kok.) iloitsevat siitä, että näin läheltä Turun keskustaa on löytynyt kehityshanke, jossa mittaluokka on kansainvälisestikin merkittävä.

– Sijainti kaupungin keskustan lähellä, yliopistojen ja sairaalan kupeessa luo mahdollisuuden luoda houkuttelevan asuin- ja työssäkäyntialueen. Tunnin junalla kokonaisuus kytkeytyy Helsinkiin ja koko pohjoiseen kasvukäytävään, kertoo Aaltonen.

Kaupungin yhteistyöedut korkeakoulujen ja elinkeinoelämän kanssa näkyvät konkreettisesti tällä alueella. Eri näkökulmat on otettu huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

– Kupittaa-Itäharjun alueesta voidaan tehdä Turun kruununjalokivi. Siellä kohtaavat uusi teknologia, terveysosaaminen, opiskelu ja huippututkimus, liikkumisen innovaatiot ja elämykset. Korkeaa ja älykästä rakentamista ekologisilla kriteereillä, toivoo Ruohonen.

Aaltosen ja Ruohosen mukaan erityistä huomiota jatkosuunnittelussa pitää kiinnittää sujuvaan liikkumiseen ja viihtyisyyteen. Saavutettavuudessa tulee käyttää rohkeasti moderneja joukkoliikenteen muotoja, kuten robottiautoja. Viheralueet ja viherrakentaminen lisäävät alueen houkuttelevuutta.

Turun seudun kasvu tarjoaa nyt ennennäkemättömiä mahdollisuuksia. Päätöksentekijöiden rohkeus ratkaisee, kuinka kaupunki kehittyy lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Lisätiedot:

Sini Ruohonen
sini.ruohonen@turku.fi
044 538 8786

Niko Aaltonen
niko.aaltonen@turku.fi
040 512 2836