Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Kokoomuksen Aaltonen ja Kattelus: Kakolan tornille mahdollisuus

Julkaistu 8 vuotta sitten · 2.6.2016 · Janina Myllynen

2.6.2016
Turun kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta käsittelee tiistaina 7.6. Kakolan tornin osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa. Kokoomuksen valtuustoryhmän mielestä Turku ja Kakola ansaitsevat hankkeen etenemisen ideasta useampaa erilaista toteutusvaihtoehtoa kartoittavaan suunnitteluun.

”Hanke on kaikin tavoin mielenkiintoinen ja myös haastava. Suunnittelussa on huomioitava tarkkaan alueen luonne ja historiallisesti arvokas rakennuskanta. Kohteessa pitää myös luonnollisesti edellyttää korkealuokkaista arkkitehtuuria. Tornin sijainti on tutkittava ja harkittava huolella”, Niko Aaltonen toteaa.

Lauri Kattelus näkee tornissa paljon potentiaalia myös matkailun näkökulmasta. Suunnittelussa onkin Katteluksen mukaan edellytettävä, että tornin näköalakerros olisi julkista tilaa. ”Turusta puuttuu tällainen julkinen näkötorni, josta avautuisi näkymä sekä kohti ainutlaatuista saaristoa, että kuvankaunista Turkua. Tornilta onkin edellytettävä matkailua edistävää toiminnallisuutta. Kokonaisuuteen sopisi hyvin kahvila, ravintola tai vaikka molemmat.”

Aaltosen ja Katteluksen mukaan Turku on upea kaupunki, josta voitaisiin tehdä yhdessä vielä vetovoimaisempi. He korostavatkin Turun kaipaavan lisää rohkeutta ja innovatiivisuutta kaupunkisuunnitteluun, ja visioivat näköalatornin tarjoamia mahdollisuuksia:

”Miltä kuulostaisi viedä tulevaisuudessa Turkuun tulevat vieraamme lounaalle jokirantaan, tämän jälkeen ylittää Förillä upea Aurajoki, jatkaa Funikulaarilla Kakolanmäelle ja tämän jälkeen nousta arkkitehtoonisesti tyylikkääseen näköalatorniin, josta voimme ihailla upeaa kaupunkia ja sen ainutlaatuista saaristoa?”

Niko Aaltonen
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja

Lauri Kattelus
Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja