Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Turun SDP:n pormestariesitys ihmetyttää kokoomuksessa

Julkaistu 9 vuotta sitten · 3.6.2015 · Suvi Uusitalo

Kokoomuksessa ihmetellään Turun SDP:n ehdotusta pormestariselvityksestä.

SDP:n valtuustoryhmä esitti maanantaina 1.6. Turun kaupunginvaltuustossa, että kaupungissa on tehtävä ennen kevään 2017 kunnallisvaaleja selvitys pormestarimallin käyttöönotosta vuodesta 2017 alkaen.

SDP perusteli vaatimustaan demokratian edistämisellä. Juuri demokratian edistämisestä on Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Lauri Katteluksen mielestä hyvä keskustella. Hän ihmettelee kuitenkin vaatimuksen ajankohtaa.

– Turussa on tällä hetkellä suuria haasteita muun muassa työllisyysasioissa ja kaupungin talouden osalta. En ole varma onko nyt oikea aika laatia julkisella rahalla jälleen uusi selvitys, varsinkin kun asiaa on viimeksi selvitetty vuonna 2012, Kattelus sanoo.

Turun kaupunginvaltuusto valitsi maanantaina uudeksi kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Kokoomuksen Olli A. Mannin. Turussa poliittista prosessia vetää kaupunginhallituksen puheenjohtaja, ja kaupunginjohtaja vastaa taloudesta ja kaupungin virkakoneiston johtamisesta.