Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Niko Aaltonen: Täydennyskaavoitus tukee Turun taloutta

Julkaistu 10 vuotta sitten · 25.11.2014 · Suvi Uusitalo

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Niko Aaltonen katsoo, että täydennyskaavoitus on järkevä tapa tukea kaupungin taloutta ja palveluja.

– Taloudellisen taantuman vuoksi pitää kääntää kaikki kivet, jotta saamme uutta kasvua, työtä ja verotuloja, Aaltonen toteaa.

Hänen mukaansa täydennyskaavoitus- ja rakentaminen turvaavat osaltaan Turun palveluja ja elinvoimaa, sillä ne tuovat kaupunkiin uusia työpaikkoja ja vireyttä.

– Lähiön julkiset ja kaupalliset palvelut, esimerkiksi koulut ja päiväkodit säilyvät ja paranevat parhaiten kun alueelle rakennetaan uutta ja sinne muuttaa uusia asukkaita, Aaltonen havainnollistaa.

Hänen mukaansa kerrostalovaltaisille alueille keskustassa ja esimerkiksi Kupittaalla voitaisiin rakentaa nykyistä korkeampaa asutusta.

– Jos naapurissa on kahdeksankerroksisia kerrostaloja, niin harkitaan voidaanko täydennyskaavoittaa viereen korkeampaa, Aaltonen esittää.

Aaltonen muistuttaa, että täydennyskaavoituksen yhteydessä taloyhtiöt voivat hoitaa kalliita remonttejaan. Korkeammissa taloissa myös parkkipaikat saadaan helpommin talon alle ja piha ihmisten käyttöön.

– Samanaikaisella täydennyskaavoituksella yhtiö voi saada esimerkiksi putket, parvekkeet tai julkisivut osittain hoidettua, Aaltonen sanoo.

Hän vetoaa kaupunkilaisiin, jotta rakennushankkeet saataisiin Turussa eteenpäin.

– Toivon valittajille kunnioitusta tehtyjä päätöksiä kohtaan. Turhat valitukset vievät työpaikkoja sekä asukkaita ja yrityksiä Turusta.

Keskikaupungin täydennyskaavoituskohteet ovat Aaltosen mukaan lähteneet hyvin käyntiin ja ne ovat myös myyneet hyvin. Hänen mukaansa päätöksenteossa olisi niin tontinluovutuksessa kuin kaavoituksessakin syytä priorisoida hankkeita, jotka lähtevät heti liikkeelle.

– Jos jokin taho esittää hyvän hankkeen, viedään sitä kaupungin kanssa eteenpäin hyvässä yhteistyössä, Aaltonen sanoo.

Aaltonen nostaa esimerkkinä esiin Tampereen keskustaan hiljattain avatun, paljon positiivista huomiota saaneen 25-kerroksisen tornihotellin.