Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Ei kansanäänestystä toriparkista – ”Demokraattisesti jo tehty päätös kaavasta, joka saanut vahvistuksensa eri oikeusasteista”

Julkaistu 9 vuotta sitten · 2.3.2015 · Suvi Uusitalo

Turun kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan maanantaina 3.2., ettei Toriparkista järjestetä kansanäänestystä.

– Kansanäänestys sinällään on demokratiassa hyvä mahdollisuus – Suomessa tosin erittäin harvoin toteutettu. Kansanäänestykseen tulevien asioiden pitää mielestäni olla merkittäviä, suuren luokan periaatekysymyksiä. Nyt meillä on käsillä demokraattisesti jo tehty päätös kaavasta, joka on saanut vahvistuksensa eri oikeusasteista, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lasse Lindholm (kok.) sanoi keskustelun aluksi.

Lindholm myös muistutti, että Turussa valtuusto on äänestänyt kansanäänestyksen mahdollisuudesta jo aiemmin, jolloin päätti, ettei kansanäänestystä toteuteta.

– Kansanäänestyksen järjestäminen maksaa alustavien arvioiden mukaan turkulaisille veronmaksajille 500 000 euroa tai yli. Vetoan voimakkaasti valtuutettuihin, ettemme käyttäisi kaupungin varoja tällaiseen jo monesti demokraattisesti päätettyyn asiaan. Tarvitsemme nämä puolet miljoonat moniin muihin rahareikiin, Lindholm totesi.

– Tarvitsemme alueelle kaikin tavoin kasvua, ja kasvua mahdollistavia ratkaisuja. Jos asia, josta on jo moneen kertaan tehty demokraattinen päätös, menee Turussa kansanäänestykseen, se ei ainakaan vahvista mielikuvaa Turun päättäjien päätöksentekokyvystä eikä mitenkään edistä yritysten, kasvun luojien, sijoittumista Turkuun. Vetoan siis vielä, että käyttäisimme tässä asiassa turkulaisjärkeä, Lindholm sanoi.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Lauri Kattelus ihmetteli vaatimusta kansanäänestyksestä.

– Minusta on erikoista, että kansanäänestystä vaaditaan asiasta, josta valtuusto on vasta hetki sitten päättänyt. Tässä toriparkin vastustajien hankkeessa kyse on valtuuston demokraattisten päätösten väheksymisestä, kiusanteosta ja kikkailusta, jolla yritetään vaikeuttaa keskustan kehittämistä sekä samalla tehdään kiusaa turkulaisille, Kattelus totesi keskustelussa.