Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Turun Kokoomuksen valtuustoryhmä ja hallitus: Vastuulliset menosopeutukset ja kasvun turvaaminen budjetin ytimessä

Julkaistu 4 vuotta sitten · 2.11.2020 · alvar

Turun kaupungin vuoden 2021 talousarvioesitys on valmisteltu koronapandemian aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa. Kaupunginjohtaja Minna Arven esityksessä keskitytään kasvun turvaamiseen ja uudenlaisten tehokkaiden toimintatapojen hyödyntämiseen. Talouden tasapainoa tavoitellaan vuoteen 2023 mennessä.

Turun Kokoomus näkee erityisen hyvänä, ettei esitys sisällä korotusta tuloveroprosenttiin, millä on merkitystä kuntalaisten taloudellisen aseman turvaamisen ja kaupungin vetovoiman näkökulmasta.

Kuntaveron noston tulee olla viimeinen vaihtoehto. Jos siihen lopulta joudutaan turvautumaan, on sen tuomat lisätulot kuitenkin ohjattava suoraan alijäämän paikkaamiseen, sanoo Turun Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Olli Manni.

Turun taloussuunnitelmakauden 2021-2024 keskeiset tilainvestoinnit ovat kouluja, monitoimitaloja ja päiväkoteja. Turun Kokoomus näkee tervetulleena, että oppimisympäristöt pyritään turvaamaan käynnistämällä keskusta-alueen koulujen pitkäaikaisen väistötilan kilpailutus.

Kokoomus näkee tässä budjettiehdotuksessa myös tärkeän painotuksen esitetyissä kirjauksissa.

Kansainvälisen koulun kohdalla on odoteltu jo liian pitkään. On tärkeää saada koululle riittävät tilat ja mahdollisuus kasvaa. Sen rooli kansainvälisen yrityselämän tukena on ilmeinen, toteaa Turun Kokoomuksen aluejärjestön varapuheenjohtaja Sini Häkkinen.

Talousarvioesityksessä on huomioitu kaupungin elinvoimaisuus ja viihtyisyys. Esimerkiksi täydennysrakentamista tehostamalla voidaan lisätä toimintatuottoja vuosina 2023 ja 2024. Viihtyisyys huomioidaan kohdentamalla 10 % tuotoista virkistysalueiden kehittämiseen.

Turun Kokoomus on tyytyväinen siihen, että budjettiesityksessä katsotaan pidemmälle tulevaisuuteen tukemalla kasvua ja parantamalla palvelutuotannon tehokkuutta digitalisaation lisäämisen kautta, jatkaa Sini Häkkinen.