Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Turun Kokoomuksen infokirje 27.3.

Julkaistu 4 vuotta sitten · 27.3.2020 · alvar

Turun Kokoomuksen puheenjohtajan kirje jäsenille

Hyvät turkulaiset kokoomuslaiset ystävät,

Ennennäkemätön tilanne on laittanut arkemme, ehkä koko elämämme, uusiksi – monilla on huolta omasta tai läheisten terveydestä, turvallisuudesta ja toimeentulosta. Tämän puolesta kaupungissa tehdään nyt hartiavoimin töitä kokoomuksen johdolla.

Tarvitsemme yhteisvastuuta ja yhteistyötä ehkä enemmän kuin koskaan. Selviämme tästäkin.

Tällaisessa tilanteessa tulevaisuuden kuva helposti hämärtyy. Emme tiedä, kuinka kauan poikkeustilanne jatkuu. Osa muutoksista voi jäädä pysyviksi. Kaikella todennäköisyydellä historiankirjoihin jää merkinnäksi aika ennen ja jälkeen koronan – olemme ikään kuin nollapisteessä.

Akuutissa kriisissä on tärkeää, että kokoomuslaiset ovat osaltaan vastuullisia toimijoita ja viestin viejiä. Niin valtionhallinnon kuin kaupungin päätöksistä kerrotaan eteenpäin oikeellista ja ajantasaista tietoa. Monet luottavat kokoomuslaisiin tässäkin asiassa.

Kannattaa seurata virallisia tiedotuskanavia. Luottamushenkilöt tietävät oman lautakuntansa kautta tietyn toimialan tilanteista. Kun saatte kaupunkilaisilta kysymyksiä, olisi hyvä ohjata kysyjät oikean tiedon äärelle. Esim. Turun kaupungin kaikki koronaa koskeva informaatio on koottu sivustolle: turku.fi/korona/

Toinen kokoomuslaisten tärkeä tehtävä on nyt pitää yllä uskoa huomiseen. Realistikin voi olla positiivinen.

Monilta osin yhteiskuntaa ja myös kotikaupunkiamme luodaan kriisiajan jälkeen uudelta pohjalta. Aika pian tarvitsemme kokoomuslaisia näkemyksiä uusista lähtökohdista ja periaatteista.

Kokoomuslainen talousajattelua sisältäen julkisten menojen hillitsemisen tarvitaan todella. Silti tämäkään kriisi ei pysäytä esimerkiksi ilmastonmuutosta eli tietyt lähtökohdat säilyvät kriisin ylikin.
Toivon kaikille voimia poikkeuksellisen arjen keskellä ja toiveikkuutta tulevaisuuden suhteen. Tuetaan parhaamme mukaan paikallisia yrittäjiä, pidetään huolta läheisistämme ja ulkoillaan kevätauringossa.

Sini

____________________________________________________________________________

Infoa tapahtumista:

Koronavirus siirtää tällä hetkellä puolueen tapahtumia niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti reilusti eteenpäin. Eteenpäin on siirtymässä:

-Puoluekokous siirtyy 5-7.6.2020 -> 4.-6.9.2020. Paikka pysyy samana, eli Pori ja Isomäen jäähalli. Lisätietoja puoluekokouksesta ja sen siirtymisestä löytyy täältä: https://www.kokoomus.fi/vaikuta/puoluekokous/

– Piirikokous siirtyy. Aiemmin suunniteltu Varsinais-Suomen Kokoomuksen kevätkokous siirtyy 2.5. paikalta myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

– Kokoomuksen Turun aluejärjestön kevätkokous siirtyy. Kevätkokouksen alustava ajankohta, eli 23.4., peruuntuu. Kevätkokouksen uudesta ajankohdasta tiedotetaan ensi viikolla.

-Kaikki kokoomustapahtumat ovat toistaiseksi peruttu. Tapahtumien fyysinen järjestäminen aloitetaan heti kun tilanne sen sallii. Asiassa seurataan niin valtakunnallisia kuin puolueen linjauksia. Normaalien tapahtumien pariin siirrytään heti kun tilanne sen sallii.

_____________________________________________________________________________________
Kaiken ei tarvitse pysähtyä

Vaikka tilanne onkin poikkeuksellinen, ja tapahtumia sekä kokoontumisia ei voida järjestää, yhteiskunnallinen keskustelu taikka visiointi tulevaisuudesta ei suinkaan ole pysähtynyt. Nyt on aika rohkeasti keksiä uusia tapoja saada äänensä kuuluviin, yhteydet vievät meidät sekunnin murto-osissa vaikkapa kotisohvalta toiselle puolelle Suomea! Keksikää ja kokeilkaa rohkeasti tapoja jakaa asioita sosiaalisessa mediassa, niin muut näkevät, että kokoomuslaiset uskovat, että tästäkin selvitään.

 
_____________________________________________________________________________________

Yhdistysten kevätkokousten siirtämisestä

Moni yhdistys on jo ehtinyt varata kevätkokoukselle ajan. Tässä tilanteessa puolue kuitenkin ohjeistaa, että kevätkokouksia siirretään. Suositus lähtee siitä, että terveyden suojaamista pidetään sääntöjen määräämää kokousajankohtaa vahvempana arvona.

Kevätkokouksen asialistalla olevat sääntömääräiset asiat voidaan päättää myöhemmin järjestettävässä kokouksessa. Sääntömääräisissä asioissa ei yleensä ole sellaisia asioita, jotka välttämättä edellyttäisivät kokouksen päätöksentekoa säännöissä määrättynä aikana.

Puolueen paikallisyhdistysten sekä piirijärjetöjen mallisäännöt eivät tunne varsinaisen kokouksen järjestämistä sähköisesti, joten teknisten apuvälineiden käyttö esimerkiksi kevät- tai syyskokouksissa ei ole mahdollista. Hallitusten kokouksia taikka muita pienempiä tapaamisia voi ja kannattaa järjestää sähköisesti!