Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Sini Ruohonen: Työn murros antaa vauhtia uudistamiselle

Julkaistu 6 vuotta sitten · 5.12.2018 · villelaakso

Kokoomuksen ehdokkaista Varsinais-Suomessa yksi uusista nimistä on 34-vuotias valtiotieteiden maisteri Sini Ruohonen.

Ruohosen mukaan kansanedustajan kuuluu hallita monia asioita ja suuria kokonaisuuksia. Yhteen akuuttiin kysymykseen kytkeytyy kuitenkin suurin osa välttämättömistä uudistuksista: työhön ja sen murrokseen.

– Työ koskettaa meitä kaikkia. Jokaisella on kokemuksia ja ajatuksia siitä, mitä pitäisi muuttaa. Tehtävät ja työajat vaihtuvat, koska teknologinen vallankumous on käsillä. Sopeutuminen ei riitä, vaan osaamista pitää päivittää jatkuvasti, Ruohonen toteaa.

Suomen työllisyysaste on noussut tällä hallituskaudella, mutta palvelujen kattamiseksi ja investointikyvyn vuoksi tämä ei vielä riitä. Eurooppalaisessa vertailussa Suomi pärjää heikosti.

– Työn murros on huomioitava etenkin koulutuksessa, mutta yhtä lailla se vaikuttaa perhevapaiden, yritystukien, eläkkeiden kuin tietenkin verotuksen uudistamiseen. Lakien pitäisi mahdollistaa eikä hidastaa kehitystä, Ruohonen kertoo.

– Monet varmasti jakavat työllisyyteen liittyvät tavoitteet, keinoissa on kuitenkin eroja. Itse näen, että vain purkamalla sääntelyä ja lisäämällä joustoa voimme mahdollistaa uuden työn syntymisen yrityksissä, Ruohonen sanoo.

Uutena voi uudistaa myös politiikkaa

Ruohonen työskentelee toiminnanjohtajana kokoomuksen Ajatuspaja Toivossa. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja tehnyt aiemmin päätoimisesti tutkimustyötä ja omaa väitöskirjaansa Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksessa.

– Kun katsoo poliittista historiaa, voi nähdä, kuinka kansanedustajan työstä on tullut jatkuvaa kampanjointia. Sosiaalinen media määrää päätöksenteon tahdin ja monesti näyttää, että näkyvyys ajaa vaikuttavuuden edelle, Ruohonen kritisoi.

Ruohonen on Turussa kaupunginhallituksen jäsen ja aloittaa kolmannen kauden Kokoomuksen Turun aluejärjestön puheenjohtajana. Eduskuntavaaleissa hän on uusi nimi, mutta kova työ järjestössä ja paikallispolitiikassa on tuonut tarvittavaa kokemusta.

– Jokainen edustaja voi omalla toiminnallaan lisätä politiikan uskottavuutta ja asiakeskeisyyttä. Vastakkainasettelu tuo pikavoittoja, mutta pidemmällä tähtäimellä tarvitaan eri näkökulmien ymmärtämistä ja neuvottelutaitoja, Ruohonen kertoo.

Ruohosella ei taida pahemmin olla vapaa-aikanakaan pulaa tekemisestä. Hänellä on kolme lasta, joiden kanssa käydään uimassa, ulkoilemassa ja tavataan ystäviä.

Viisi faktaa Sinistä

1.    Viimeksi luettu kirja? Idiootit ympärilläni. Suosittelen!

2.    Lempipuuha? Ruuanlaitto ilman reseptejä.

3.    Salainen pahe? Monia. Ainakin iltapalajuustot.

4.    Lomasuunnitelmat? Laudalla mäkeen!

5.    Jos olisi aikaa? Tekisin väitöskirjaa eteenpäin.

Sinin nettisivut:
https://www.siniruohonen.fi/