Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Pyöräilyyn panostetaan Turussa

Julkaistu 6 vuotta sitten · 19.11.2018 · villelaakso

Turun pyöräilyn kehittämisohjelma 2029 kuvaa kymmenen kärkihanketta, jotka suositetaan toteutettavaksi mahdollisimman nopeasti. Laatukäytävien rakentaminen kaupungin sisääntuloreiteille, muun muassa Hämeenkadulle ja Satakunnantielle, on eräs kärkihankkeista. Laatukäytävät ovat sujuvia ja nopeita pyöräreittejä ja ne palvelevat erityisesti pitkämatkalaisia ja nopeasti liikkuvia pyöräilijöitä esimerkiksi työmatkoilla.

Kehittämisohjelmassa on lisäksi lueteltu kohteita ympäri Turkua, jotka vaativat panostuksia. Näihin sisältyvät muun muassa Aurajoen itärannan reitti, pyörätiet Tykistökadun-Lemminkäisenkadun risteyksessä, Telakkarannan pyörätieyhteys, Linnankadun pyöräily-yhteys ja Rautatiesillan pyörätie.

Turussa on viime aikoina tehty paljon pyöräilyn edistämiseksi; Humalistonkadun pyörätie, Kaskenmäen pyöräkaistat, kaupunkipyörien käyttöönotto ja pyöräreittien talvikunnossapito. Kaupunkipyörien jatko ja pyöräreittien talvikunnossapito ovat niin ikään kehittämisohjelman kärkihankkeita.

Turun kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 19.11.2018 Turun pyöräilyn kehittämisohjelman 2029.

Kehittämisohjelman löydät tästä:

http://ah.turku.fi/kh/2018/1119025l/Images/1663910.pdf