Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Nyt on rakentamisen aika

Julkaistu 7 vuotta sitten · 1.11.2017 · villelaakso

Turun seudun positiivinen rakennemuutos on nyt poliitikkojen käsissä. Rakentamista ja investointeja halutaan tehdä Turkuun nyt. Kasvun hallitseminen mahdollistaa sen, että sivistys- ja hyvinvointipalvelut voidaan turvata nykyisille ja uusille turkulaisille.

Turun Kokoomuksen syyskokouksessa käytiin keskustelua siitä, kuinka kaupunkiseudun kasvu ja rakennusbuumi pitää huomioida päätöksenteossa.

– Turku ja alueen talous kasvaa vauhdilla, nyt tarvitaan lisää voimavaroja kasvun jatkumisesta huolehtimiseen. Asuntojen riittävyydestä pitää huolehtia, on sitten kysymys alueelle muuttavista uusista opiskelijoista tai työntekijöistä, sanoo Sini Ruohonen. Syyskokous valitsi Ruohosen jatkamaan järjestön puheenjohtajana vuonna 2018.

Turussa väkiluku nousee ja uusia työpaikkoja syntyy. Ruohosen mukaan nyt pitää ottaa määrätietoisesti kaikki keinot käyttöön ja vastata tähän positiiviseen ongelmaan. Kaavoitukseen ja tontinluovutukseen on saatava uusi vaihde päälle. Myös syyskokouksen puheenjohtajaksi kutsuttu Niko Aaltonen kiihdyttäisi tahtia:

– Kaavoituksessa pitää huolehtia kaupungin omien resurssien lisäksi hyvästä yhteistyöstä yksityisen puolen toimijoiden kanssa. Kaavoitusta pitää tehdä myös kumppanuuksien kautta hyödyntäen yksityisen puolen resursseja, valaisee syyskokouksen puheenjohtajana toiminut Niko Aaltonen.

Ruohonen ja Aaltonen kuuluvat kumpikin kaupunginhallitukseen ja pystyvät sieltä käsin hahmottamaan koko kaupungin mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä. Heidän mukaansa Turun kaupungin omat resurssit ja päätöksenteon jähmeys eivät saa estää kaupungin menestymisen mahdollisuutta. Julkiset palvelut rahoitetaan alueen toimeliaisuudesta syntyvillä veroeuroilla.

Kokoomuslaisten mielestä Turun pitää kantaa vastuuta koko seutukunnan veturina. Keskuskaupungin menestyksellä ja alueen yritysten hyvällä vedolla on merkitystä koko Suomenkin mittakaavassa. Nyt pitää toimia määrätietoisesti, jottei hyvään alkuun päässyttä kasvua hukata omalla jähmeydellä.

Kokoomuksen Turun aluejärjestön syyskokous valitsi hallituksen jäseniksi seuraavat henkilöt:

Sini Ruohonen, Jerker Brandt, Elisabeth Erholtz, Jyrki Hurme, Sini Häkkinen, Joonas Kallio, Miikka Koski, Hannele Mustonen, Miira Raiskila sekä Pekka Saarela.

Lisätietoja:
Sini Ruohonen
sini.ruohonen@turku.fi
+358 44 5388 786
Kokoomuksen Turun aluejärjestön puheenjohtaja