Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Niko Aaltonen: Asuntomessut Turkuun

Julkaistu 8 vuotta sitten · 12.2.2016 · Suvi Uusitalo

Turun kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Niko Aaltosen mielestä Turun kaupungin pitää hakea aktiivisesti asuntomessuja Turkuun.niko aaltonen torilla

– Turku on upea tapahtumakaupunki, jossa pitää olla joka vuodelle jokin iso mielenkiintoinen tapahtumakokonaisuus kuten asuntomessut, Tall Ships Races, loma-asuntomessut ja niin edelleen, Aaltonen sanoo.

– Hyviä paikkavaihtoehtoja on runsaasti – kyseeseen voi tulla vaikka Jäkärlän Kailan alue, osa Skanssia tai Hirvensalo. Toisaalta pohjoisemmassa Turussa tonttikauppa käy tällä hetkellä verkkaisesti, joten jos messualue päädytään sijoittamaan sinne, alueen vetovoimaa voidaan saada nostettua ja tonttikauppaa ja palvelurakentamista vauhditettua. Hirvensalossa teemana voisi olla merellisyys ja Skanssin alueella taas uudet energia- ja liikkumisratkaisut.

Esimerkiksi Vantaan asuntomessuilla 2015 vieraili lähes 140 000 messuvierasta, joten messut ovat tärkeä piristysruiske myös alueen elinkeinoelämälle.

– Messut vahvistavat samalla Turun vahvaa imagoa kiinnostavana tapahtumakaupunkina, Aaltonen korostaa.

Hän kertoo jättävänsä asiaa koskevan valtuustoaloitteen kaupunginvaltuuston maanantain 15.2. kokouksessa.