Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Mielipide: Tukea taloyhtiöiden energiaremontteihin

Julkaistu 3 vuotta sitten · 20.5.2021 · niina

Turun kunnianhimoisena tavoitteena on kaupungin hiilineutraalisuus vuonna 2029. Rakennusten energiankäyttö on Turussa merkittävä hiilidioksidipäästöjen lähde. Asumisratkaisujen energiatehokkuuden varmistaminen on tärkeä osa ilmastotavoitteen saavuttamista.

Helsinki palkkasi insinööritiimin auttamaan taloyhtiöitä energiaremonteissa. Helsingissä on todettu, että lähes kaikissa asuinkerrostaloissa voidaan parantaa energiatehokkuutta niin, että se on asunnonomistajille taloudellisesti kannattavaa. Taloyhtiöiden ei kuitenkaan ole aina helppoa tunnistaa energiaremonttien hyötyjä. Myös Turussa kaupungin on järkevää ryhtyä tarjoamaan yksityisille taloyhtiöille ilmaista asiantuntija-apua, jotta yhä useampi taloyhtiö innostuisi aloittamaan energiaremontin suunnittelun.

Energiakorjausneuvojan tehtävänä on käydä yksityisen taloyhtiön kanssa läpi, mitä energiaremontteja olisi järkevää tehdä ja tarjota ilmaista insinööriapua energiaremontin suunnittelun edistämiseen. Lähes kaikista taloista on mahdollista löytää kannattavia keinoja energiatehokkuuden parantamiseen. Paras hyöty energiaremonteista saadaan yleensä ennen 2000-lukua valmistuneissa kerrostaloyhtiöissä.

Edellä olevaan viitaten esitämme kunnioittavasti, että Turun kaupunki ryhtyy pikaisesti toimenpiteisiin energiakorjausneuvojan palkkaamiseksi tai vastaavan palvelun hankkimiseksi yhteistyössä kiinteistöalan toimijoiden kanssa.

Sini Häkkinen (kok.) ja Niko Aaltonen (kok.)

julkaistu Aamuset-lehdessä 18.5.2021
https://aamuset.fi/artikkeli/5314519/Mielipide+Tukea+taloyhtioiden+energiaremontteihin