Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Leikkipaikka ja kesäkahviloita hämähäkkitontille

Julkaistu 3 vuotta sitten · 26.10.2021 · mariaylijama

Hämähäkkitontti pitää ensi kesäksi vuokrata samalla tapaa yhteiskäyttöön kuin Tuomiokirkon edusta. Sillä erotuksella, että kilpailutetaan konsepti, joka tarjoaa erityisesti lapsille ja perheille suunnattua toimintaa ja palveluja – leikkipaikkaa, kahvilaa, myyntikojuja ja tapahtumalavaa.

Ydinkeskustassa ja jokirannassa on liian vähän nimenomaan lapsille ja lapsiperheille suunnattuja toimintoja. Erilaiset liukumäet, keinut ja kiipeilytelineet yhdistettynä ympäröiviin kahviloihin ja kojuihin tarjoavat mieluisan hengähdyspaikan viihtyisässä ympäristössä.

Asiasta on kaupunginhallituksen päätös viime vuodelta. Idea hämähäkkitontin erilaisesta pop up -käytöstä kytkeytyi uuden musiikkitalon paikkavalintaan. Nyt kun valtuusto teki hankintapäätöksen Itsenäisyydenaukiolle, pitää kirjaus laittaa toteen pikavauhtia.
Hämähäkkitonttia kannattaa hyödyntää, kunnes siihen tehdään pidempiaikainen ratkaisu. Samalla tapaa tulisi miettiä myös Itsenäisyydenaukiota – mitä kiinnostavaa, kenties kulttuuritoimintaa, sinne voisi luoda ennen kuin musiikkitalon rakentaminen alkaa?
On tärkeää, että Turun keskusta on houkutteleva ja viihtyisä kaikenikäisille kaupunkilaisille ja kaupungissa vieraileville.

Sini Ruohonen
Kaupunginhallituksen jäsen (kok.)

Mielipidekirjoitus on julkaistu Turun Sanomissa 26.10.2021, luettavissa linkistä.