Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Takatalo ja Euro: Varsinais-Suomessa kokeiltava maakunnallista nuorisovaikuttamista

Julkaistu 7 vuotta sitten · 18.9.2017 · villelaakso

Varsinais-Suomen maakuntavaltuuston nuorimpiin jäseniin kuuluvat Janika Takatalo (kok.) ja Alvar Euro (kok.) penäävät nuorten osallistumismahdollisuuksien perään uutta maakuntahallintoa suunniteltaessa.

Tuleva maakuntalaki velvoittaa tulevat maakunnat asettamaan maakunnallisen nuorisovaltuuston nuorten osallisuuden ja vaikuttamisen takaamiseksi. Nuorten on voitava vaikuttaa päätöksentekoon myös maakuntatasolla. Kunnallisten nuorisovaltuustojen tulee päästä rakentamaan maakuntapäättäjien tuella omaan maakuntaan sopivia nuorten vaikuttamisen malleja jo suunnitteluvaiheessa.

Takatalo ja Euro jättivät kauden ensimmäisessä maakuntavaltuuston kokouksessa aloitteen siitä, että Varsinais-Suomessa kuullaan maakuntahallinnon suunnittelussa kunnallisia nuorisovaltuustoja ja valmistaudutaan maakunnallisten nuorisovaltuustojen tuloon pilotoimalla maakunnallista nuorisovaikuttamista. Aloite eteni valmisteluun.

Lisätiedot:

Janika Takatalo
+358 50 574 1700
janika.takatalo@eduskunta.fi