Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Sini Ruohonen: Perheiden Turussa palvelut pelittävät

Julkaistu 7 vuotta sitten · 30.3.2017 · villelaakso

30.3.2017
Vanhemmuuden ja työn yhteensovittaminen, niin kutsuttu ruuhkavuosielämä, vaatii projektinhallintataitoja. Hyvä kotikaupunki helpottaa ja sujuvoittaa arkea.

On laadittava aikatauluja ja to do -listoja. On osattava priorisoida kotitöitä, harrastuksia ja ystävien tapaamisia. On pystyttävä nopeaan toimintaan ja yllättäviin muutoksiin, koska sairastumiset, kiukkukohtaukset ja kaatuneet maitolasit eivät ilmoita tulostaan etukäteen.

Hektisessä elämässä tuntee olevansa elossa, ja harva meistä kiireen tunteesta huolimatta vaihtaisi muuhun. Rytmin ja kaaoksen vaihteluvälissä on kuitenkin tärkeää, että alustaan eli omaan kotikaupunkiin ja sen palveluihin voi luottaa.

Kotikaupunki palveluineen on yksi tärkeimmistä kivijaloista, joka mahdollistaa sujuvan arjen. Turku on lapsiperheiden ykköskaupunki, kun palvelut toimivat luotettavasti.

Bussin pitää tulla aikataulun mukaisesti, liikenteen tulee edetä ruuhkattomasti ja pyöräteiden on oltava kunnossa, sillä kulkeminen työn, päiväkodin ja harrastusten välillä on usein tarkkaan harkittua minuuttipeliä. Koulumatkoilla suojatiet ja liikennemerkit ovat oikeissa paikoissa.

Neuvolan, terveyskeskuksen, päiväkodin ja koulun informaation pitää olla saatavilla sähköisesti ja mahdollisimman helposti. Kommunikaatiotulvassa helppokäyttöiset ja säntilliset viestintäkeinot helpottavat arkea, sillä harva pystyy hallinnoimaan menoja ilman tiukkaa kalenterikuria.

Liikunta- ulkoilu- ja virkistäytymispaikoista on kannettava huolta. Siisti ja turvallinen ympäristö kodin vieressä tai vaikkapa Ruissalon rannalla antaa mahdollisuuden nauttia vapaa-ajasta lähellä. Impivaaran liikuntakeskus, Kupittaan seikkailupuisto ja lasten liikunnan ihmemaat tarjoavat mielekästä tekemästä koko perheelle.

Perheille tärkeää on se, että kotikaupungin kanssa asiat hoituvat luotettavasti ja sujuvasti. Osaavat luottamushenkilöt tarttuvat pieniin ja suuriin epäkohtiin ja välittävät tietoa ja näkemyksiä kaupungin ja asukkaiden välillä.

Niin ainakin itse aion tulevalla valtuustokaudella toimia.

Sini Ruohonen
Kirjoittaja on Turun Kokoomuksen puheenjohtaja, kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan jäsen sekä kuntavaaliehdokas