Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Niko Aaltonen: Yhteisterassialueiden jatkosta päätettävä pikaisesti

Julkaistu 4 vuotta sitten · 15.10.2020 · alvar

Turussa toimi vuoden 2020 kesällä kaksi yhteisterassialuetta. Toinen oli Tuomiokirkkotorilla ja – puistossa ja toinen Hämähäkkitontilla.

Viime kesänä yhteisterassialueet avattiin vasta heinäkuun alussa, mutta silti esimerkiksi Tuomiokirkon yhteisterassialueen kävijämääräksi saatiin Turun kaupungin mukaan yli 76 000 kävijää.

Määrä on upea ja Tuomiokirkon Terassi oli erityisen hyvä yhdistelmä mukavaa viihtymistä kiinnostavassa kaupunkitilassa. Kohteesta sai hyvää ruokaa ja juomaa, joinakin iltoina oli myös tasokasta musiikkia. Hienoa oli myös, että koko perhe lemmikkeineen oli tervetullut alueelle.

Jotta suurissa vaikeuksissa olevat ravintola-alan toimijat voivat suunnitella tulevaa ja varautua laadukkaisiin yhteisterassitoteutuksiin lupaprosesseineen, on kesän 2021 yhteisterassialueista päätettävä hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta.

Tämä kesä osoitti tämäntyyppisille toteutuksille olevan tilausta. Eurooppalaiseen kaupunkikulttuuriin kuuluu viihtyisät kaupunkitilat, joissa voi nauttia mukavasta seurasta ja hyvistä tarjoiluista. Oli myös hienoa nähdä monen paikallisen yrittäjän innostus ja yhteistyö alueiden toteutuksessa.

Yhteisterassialueet työllistivät yhteensä n. 85 henkilöä.

Samalla kun päätetään jatkosta, voidaan arvioida palautteet tämän kesän sijainneista ja ehditään miettimään hyvissä ajoin myös mahdollisia uusia kiinnostavia yhteisterassisijainteja.

Niko Aaltonen

kaupunginvaltuutettu

Turun kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaoston varapuheenjohtaja (kok)