Käytössäsi on vanhentunut internet-selain. Varmista paras suorituskyky päivittämällä selaimesi. Voit tarkistaa selaimesi version osoitteessa WhatBrowser.org.

Ajankohtaista

janika-alvar
17.10.2017

Takatalo & Euro: Koulujen ovet auki puoluetoimijoille

17.10.2017 Monet nuoret pitävät politiikkaa ja päätöksentekoa vaikeana ja itselleen kaukaisena asiana. Osittain sen takia nuorten äänestysprosentit jäävät kerta toisensa jälkeen alhaiseksi. Ratkaisuna olisi koulujen ovien avaaminen puoluetoimijoille. Nuoret valtuutetut Takatalo ja Euro jättivät asiasta maanantaina 16.10. valtuustoaloitteen.

Lue lisää


niko1
11.10.2017

Niko Aaltonen: Hirvensalon kasvu vaatii uusia liikenneratkaisuja

11.10.2017 Turun kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta käsitteli tiistaina 10.10.2017 Hirvensalon osayleiskaavaehdotusta, joka pitää sisällään uusien asuinalueiden lisäksi uusia liikennehankkeita.Luonnoksessa oleva uusi siltayhteys, Uittamonsilta, olisi ehdottoman tarpeellinen jo nyt ja uusi silta pitääkin rakentaa kaavan hyväksymisen jälkeen mahdollisimman nopeasti.

Lue lisää


Piia Alvesalo_KTA_HALLITUS_56_170216_netti
19.9.2017

Piia Alvesalo: Valinnanvapaus tuo yksilölle valtaa – annetaan sitä!

Sote-uudistus nostattaa taas tunteita. Valinnanvapaudesta nostetaan esiin uhkakuvia, vaikka sen pitäisi olla luonnollinen suunta nyky-yhteiskunnassa myös sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Lue lisää


janika-alvar
18.9.2017

Takatalo ja Euro: Varsinais-Suomessa kokeiltava maakunnallista nuorisovaikuttamista

Varsinais-Suomen maakuntavaltuuston nuorimpiin jäseniin kuuluvat Janika Takatalo (kok.) ja Alvar Euro (kok.) penäävät nuorten osallistumismahdollisuuksien perään uutta maakuntahallintoa suunniteltaessa.

Lue lisää


Iina Antinluoma_KTA_HALLITUS_41_170216_netti
18.9.2017

Iina Antinluoma: Poistotekstiili on rajaton resurssi

Vaatekaappien järjestäminen ja tyhjennys ovat arkisia toimintoja merkillisine kuvioineen. Mitä tehdä käyttämättömille vaatteille, kuluneille villapaidoille tai kodintekstiileille, pohdin jälleen. Enkä lie ainoa.

Lue lisää


Piia Alvesalo_KTA_HALLITUS_56_170216_netti
4.9.2017

Piia Alvesalo: Paljaat nilkat, Göteborgin shampoo ja kansainvälistä oppia

Näin loppukesällä, kun syksy muistuttelee tulostaan, tulee mieleeni hyisessä kevätsäässä nähtyä ja ajateltua. Nuori tyttö kävelee alas puiston portaita. Kuten nykyteinit, nilkat paljaina ja tennarit jalassa. Takki huolettomasti auki ja pipo päässä. Onneksi sentään pipo, ettei kaikki lämpö kaikkoa, huomaan miettiväni kaulaliina tiukasti ympärilleni kiedottuna.

Lue lisää


janikatakatalo
1.9.2017

Janika Takatalo: Turku mukaan maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeiluun

Syksyn budjettiriihen todellisia voittajia olivat lapsiperheet. Hallitus sopi muun muassa perhevapaauudistuksen toteuttamisesta, varhaiskasvatusmaksujen alentamisesta, äitiyspakkauksen parantamisesta, opintotuen huoltajakorotuksesta sekä lapsilisän yksinhuoltajakorotuksesta.

Lue lisää


19.8.2017

Suru kotikaupungissamme

Syvä osanotto Turun hirmutekojen uhreille ja heidän läheisilleen itseni ja Turun Kokoomuksen puolesta. Myötätuntoa myös kaikille, jotka joutuivat paikan päällä osallisiksi tai todistajiksi perjantain 18.8.2017 iltapäivän tapahtumille Turun keskustassa.

Lue lisää


1870_kasitelty
15.8.2017

Sini Ruohonen: Visio Turun kehittämisestä tervetullut

15.8.2017 Turun kehitystyö sai potkua professori Markku Wileniuksen vetämän visiotyöryhmän esityksestä. Suunnitelmista löytyy puistomainen kauppatori, vanhan kaupungin yhdistäminen keskustaan, itärannan viihtyisyyteen panostaminen sekä saariston ja merellisyyden tuominen kaupungin ytimeen.

Lue lisää


janikatakatalo
15.5.2017

Kokoomuksen Takatalo: Kansainvälisemmät opintopolut vauhdittamaan Varsinais-Suomen kasvua

15.5.2017 Euroopassa juhlittiin taas toukokuun alkuun kuuluvaa Eurooppa-päivää. Eurooppalaisuuden voi monella tapaa katsoa olevan sukupolvelleni itseisarvo. Vaikka nationalistista populismia ja EU-erolla flirttailua on mantereellamme viime vuosina nähty, EU:lla on yhä kansan laaja tuki.

Lue lisää